VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Én is a 6. ajánlási ponthoz szeretnék hozzászólni. (Közbeszólás a Jobbik soraiból.) Köszönöm a biztató szavakat.
Nyikos elnök úr, nagyon sok mindenben osztom az ön véleményét, viszont egy jó hírrel tudok szolgálni. A gazdasági sajtó, konkrétan a hvg.hu beszámol arról, hogy Rogán Antal a gazdasági bizottság elnökeként benyújtott egy olyan módosító javaslatot, amely a vétójogát finomítaná a Költségvetési Tanácsnak. Mivel még nem láttuk a konkrét szöveget, ezért én nem tudok sokat nyilatkozni róla, de Rogán Antal érvelése is azt mondja, hogy a költségvetés kapcsán kvázi Alkotmánybíróságként járna el a Költségvetési Tanács, és ez nem tartható. Mi is ugyanezt mondjuk, ez nem tartható.
Reméljük, hogy ez a kapcsolódó módosító javaslat, amit benyújt a gazdasági bizottság, finomít ezen a dolgon valamit, de ugyanúgy ott lóg a politikai bárd a költségvetés fölött továbbra is a Költségvetési Tanács kapcsán, hiszen ezt így, egy jogállamban igazából nem lehetne korlátozni, hogy a Költségvetési Tanácsba nyilvánvalóan politikai okokból bekerülő emberek döntik el, hogy egy költségvetés szakmailag alkalmas vagy alkalmatlan. Viszont az látszik, hogy a szakmai szempontok nem teljesülnek, hiszen ezt a 2012-es halva született költségvetést viszont lazán átengedte a Költségvetési Tanács, amikor pedig nyilvánvalóvá vált a születésekor, hogy meg fog bukni ez a költségvetés. Így hát csak azt tudjuk feltételezni a 6. ajánlási pont kapcsán is, hogy itt egy politikai jellegű szervezetről van szó, így a pénzügyi stabilitási törvény valójában politikai instabilitást fog hozni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem