VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Rozgonyi képviselőtársamra szeretnék reagálni. Sajnos az a szörnyű helyzet van, hogy pont azok az érvek és viták köszönnek most vissza, amit itt a szociális adónál lejátszottunk, hiszen a munkáltató által befizetett adó nem számíthat bele ebbe. Valószínűsítem, mivel a költségvetési bizottság nem támogatta azt a javaslatot, hogy itt a nyugdíjjárulék mellett az adófizetés is alapja legyen a nyugdíjrendszernek, ezért csupán a munkavállalók által befizetett nyugdíjjárulékok lesznek az öregségi nyugdíj, árvaellátás, és amit itt képviselőtársam elmondott, azoknak az alapja, ez pedig édes kevés.
Ha megnézzük, valami mást is kell mellétenni, hiszen ez már a jelen időben is eléggé súlyos államháztartási gondokat okoz, de hogyha előrevetítjük ezeket a demográfiai trendeket, és főképpen számítunk arra, hogy a közeljövőben a Ratkó-korszak gyermekei is nyugdíjba vonulnak, akkor még egy nagyobb terhet kap majd a nyugdíjrendszer, és akkor még nagyobb probléma lesz itt a csupán nyugdíjjárulékokból finanszírozott nyugdíjrendszerrel.
Számításaim szerint ez a tizenhetedik nyugdíjrendszer-módosítás, mióta itt vagyunk ebben a ciklusban a Házban, és továbbra sincsen számomra kielégítő kép arról, hogy önök milyen nyugdíjrendszer képzelnek el. Talán valamelyik képviselőtársam itt a hozzászólásában elmondja ezeket.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem