BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Elöljáróban szeretném leszögezni, tisztelt Ház, hogy a módosító indítvány, amelyről beszélni szeretnék, nem szerepel az ajánlási sorban, hiszen a gazdasági bizottság módosító indítványáról szeretnék egy kétperces reagálásban szólni, ha már a vitában szóba került, már csak azért is, mert jelen voltam a gazdasági bizottság ülésén. Ezért tisztelettel jelzem a Háznak, hogy a gazdasági bizottságnak ez a kormánypárti többsége által elfogadott módosító indítványa szigorítja a benyújtott javaslathoz képest a Költségvetési Tanács jogkörét, kibővíti azt. Ezt egyébként Rogán elnök úr a bizottsági ülésen deklarált célként említette. Én hozzászólásomban ott is, itt is kifogásoltam és kifogásolom azt, hogy a Költségvetési Tanács gyakorlatilag vétójoggal rendelkezzen olyan kérdésben, amiről az Országgyűlésnek kell szavaznia. Ez a módosító indítvány lehetővé teszi, hogy a Költségvetési Tanács zárószavazás előtt megvétózza az Országgyűlés által elfogadni kívánt költségvetési törvényjavaslatot, és kedve szerint csuklóztathatja a tisztelt Házat addig, amíg a kívánsága szerinti költségvetési törvény el nem készül.
Ezt akkor is aggályosnak tartanám, az Országgyűlés jogkörének ilyen csorbítását, ha a Költségvetési Tanács jelenlegi formájában egy pártatlan, tudósokból, elismert szakemberekből álló testület lenne. Ez a jelenlegi Költségvetési Tanácsról csak részben mondható el, a jelenlegi három tagja közül kettő nyilvánvalóan pártkatonaként kapta ezt a kinevezést, és eddigi tevékenységükkel sajnos ezt a pártkatonai minősítést alá is támasztották. Ezt szerettem volna hozzátenni a vitához.
Köszönöm szépen, elnök úr, a szót, még egyszer. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem