VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nemény képviselőtársamra szeretnék reagálni, hiszen itt azért voltak problémák a regionális fejlesztési tanácsokkal; konkrétan az, hogy túlságosan koncentrálódik oda, ahol a legjobb lobbierővel rendelkező tag van.
Saját régiómat, a dél-alföldi régiót tudnám említeni, ahol a fejlesztési források fele Szeged városába jött. Itt biztos vannak politikai okok is. De ha megnézzük, ez a jelenlegi tervezet még inkább ezt a lobbierőhatást erősíti tovább, hiszen itt valójában azok a polgármesterek, illetve azon pártokban erős emberek települései juthatnak majd hozzá forrásokhoz, akik közel vannak a tűzhöz.
Tehát itt az egész fejlesztési rendszert kellene átgondolni, és számomra úgy tűnik, hogy ezt az egész megyei rendszert csak azért találták önök ki, hogy maradjon már valami a megyénél. Tehát azzal, hogy minden egyes önkormányzati funkciót elvettek a megyéktől, ezáltal kellett nekik valamit adni, hogy legalább a színház megmaradhasson, és ezért kell csupán itt a területfejlesztést odatenni a megyéhez. Pedig véleményünk szerint a kistérségi fejlesztési programoknál, illetve térségi fejlesztési programoknál, tehát alacsonyabb szinten jóval nagyobb lehetőség volna bevonni az állampolgárokat, bevonni a részt vevő társadalmat ebbe az egész fejlesztési folyamatba, és ott lehetne valójában részvételi fejlesztési tervalkotást is megalkotni, és ott lehetne a valódi problémákra a valódi megoldásokat megtalálni, és nem pedig a lobbiérdekek közötti harcban folynak majd el ezek a fejlesztési források.
Köszönöm a szót. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem