VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A 28. ajánlási ponthoz szeretnék hozzászólni, amely azt mondja, hogy a szabad vállalkozási zónákban a területfejlesztési célok érdekében külön jogszabályban meghatározott pénzügyi és más kedvezményeket kell biztosítani. Mi azt szeretnénk, ha ezt törvénybe kellene foglalni, hiszen a szabad vállalkozási zónákról Matolcsy György úr bejelentésén kívül nem tudunk semmit: nem tudjuk azt, hogy mi az, milyen jogszabályi feltételeknek kell nekik megfelelni, egyszerűen ez egy eléggé homályos zóna, de mondjuk, ezt itt a matolcsyizmuson belül már megszokhattuk.
De hogy tudjunk egy kicsit többet ezekről a szabad vállalkozási zónákról, ezért volna fontos az, hogy törvényi szinten itt az Országházban megbeszéljük azt, hogy milyen jogosultságaik lehetnek ezeknek a zónáknak, milyen kedvezményeket tudnak biztosítani, hiszen magát az elvet, hogy vannak olyan területei az országnak, ahol fokozottan kell odafigyelni a munkahelyteremtésre, mi is osztjuk, hiszen pontosan erre szolgált az a javaslat a leghátrányosabb helyzetű térségekben történő célzott járulékcsökkentésről, amelyet az LMP is benyújtott az adótörvény módosításaihoz.
Tehát magával az elvvel még akár egyet is tudnánk érteni, de amíg ez teljesen ilyen ködbe burkolózik, mondhatni balladai homályba vész az, hogy mit is akarnak ezek a szabad vállalkozási zónák, addig az állampolgárok joga sérül abban, hogy átlássák ezt a folyamatot, hogy hogyan jönnek létre ezek a szabad vállalkozási zónák.
Ha az államtitkár úr tudna pár mondatot mondani arról, hogy legalábbis tervezetben ez hogyan nézne ki, akkor egy kicsit talán nyugodtabbak lennénk, de a legnyugodtabbak akkor lennénk, ha ezt a 28. ajánlási ponton található módosító javaslatot, miszerint itt az Országházban törvényi szinten beszéljünk (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) ezekről a zónákról, elfogadnánk.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem