SZILÁGYI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI LÁSZLÓ
SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. A 19. ajánlási ponthoz szeretnék először is hozzászólni. Itt az általános vitában elmondtuk, hogy ezek a területfejlesztési konzultációs fórumok - akár megyei, akár regionális szinten - meglehetősen viccesre sikerültek. Ugye, említettük azt a példát, hogy mondjuk, a közép-magyarországi régióban ad absurdum úgy néz ki a konzultációs fórum, hogy a megyei közgyűlés elnöke átballag a főpolgármesterhez - száz méter választja el a két irodát egymástól -, ketten megtartják a regionális területfejlesztési konzultációs fórumot, majd hazamennek. Ugyanez Pest megyében úgy néz ki, hogy megint csak a megyei közgyűlés elnöke az érdi polgármesterrel iszik egy kávét. Tehát ez mindenképpen nevetséges ilyen szempontból, a többi régióban meg a többi megyében esetleg egy kicsit jobb a helyzet, de mindenképpen egy nagyon szűk testületnek gondolnánk, és abszolút nem fogja elérni azt a célt, hogy valóban egy konzultatív testület legyen.
A módosító indítványunk arra irányul, hogy egyrészt szélesítsük ki ezt a fórumot, vegyenek részt a területileg illetékes civil szervezetek ebben a munkában konzultációs joggal, legyen ennek nyilvánossága, legyen erről egyáltalán jegyzőkönyv, ez a jegyzőkönyv kerüljön föl a megyei önkormányzatok vagy a regionális testületek honlapjaira, legyen valamiféle nyilvánossága ennek a testületi munkának, ha már ilyen konzultációs fórumokat szeretne bevezetni az előterjesztő.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem