DR. VERES JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az iménti hozzászólás kapcsán Bebes képviselő úr a kistérség és a megye viszonyában azt próbálta meg különbségként megemlíteni, hogy a kistérségben nincs forrás, ezért szinte értelmetlen tanácskozásokat tartanak. (Közbeszólás: Fejlesztési forrás.) Fejlesztési forrás, igen. Képviselő úr, a megyénél mennyi fejlesztési forrás lesz jövőre és azt követően?
(20.10)
A megye mint helyszín, mint cím a jövő évi elfogadott költségvetésben milyen fejlesztési forrásokkal rendelkezik? Miről tud dönteni a megye a következő évben? Nulla fejlesztési forrásról. Tehát önök most egy olyan törvénymódosítást védenek itt az Országgyűlésben, amely nyilvánvalóan egy olyan feladatot fog odatelepíteni valahová, amihez egyáltalán nincs pénz a költségvetésben. Csak azért nincs, mert jelen pillanatban Magyarország költségvetése nem engedheti azt meg, hogy saját nemzeti forrást telepítsen bárhová is fejlesztési céllal, akár megyéhez, akár régióhoz, ha nézzük. Ez azóta van így, amióta Magyarország európai uniós tagországgá vált, hiszen akkor Magyarország kiváltotta uniós forrásokból a korábban nemzeti forrásból biztosított fejlesztési forrásokat. Ezért tehát az a gondolat volt elhibázott, amikor azt gondolták, hogy ha már intézményt nem tud fenntartani a megye, akkor majd csináljon fejlesztést. Nem tud fejlesztést csinálni, mert nulla forint van a jövő évi költségvetésben erre a célra tervezve.
Ha már szóba jött ez a bizonyos lhh-s ügy, az igazi probléma az, hogy most nem folytatódnak azok a megkezdett lhh-s ügyek, amelyek el lettek indítva, egyharmada, fele, melyik kistérségben mennyi, nem fog megvalósulni, mert az átalakult új, immáron fideszes többségű csapatok nem hajtják végre a megkezdett lhh-s fejlesztési programokat. Én nagyon-nagyon csalódott vagyok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét illetően - Nándi beszélt itt a borsodiakról -; nálunk minden egyes lhh-s térségben legalább az egyharmada a programoknak megvalósítatlanul fog maradni, és csak azért, mert hozzá nem értés, hanyagság, oda nem figyelés van az elmúlt egy évben, ami történik.
Köszönöm az időt. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem