DR. NEMÉNY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. NEMÉNY ANDRÁS
DR. NEMÉNY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Veres képviselőtársamnak én sok mindent tudnék mondani itt a kastélyprojekttel kapcsolatban, de iránta való tiszteletből egyáltalán nem teszem. Ha itt lesz egyszer Manninger Jenő és Kovács Ferenc képviselőtársunk a Fidesz soraiból, akkor majd ők hozzátesznek valamit, ha akarnak.
Lakatosné Sira Magdolnának pedig annyit mondanék, hogy az új forráselosztás, mint mondtuk, nem igaz, mert nincs forrás. Vagy, ha úgy vesszük, hogy a nullát akarjuk elosztani, akkor valóban igazságos lesz, mert senki nem fog semmilyen forrást kapni, de nem hiszem, hogy ez lesz a cél.
Végül pedig Pál Tibor gondolatához kapcsolódnék annyiban, hogy sérül a rendszer, mondta képviselőtársam, leginkább az önállóság területén. Igen, ez nemcsak a felügyeletnél, a beszámolásnál van így, hanem még egy fontos dologban, az pedig, hogy a miniszter gyakorolja a tulajdonosi jogokat az rfü-k felett. Az rfü-k vezetősége - azt hiszem, elnöke vagy igazgatója volt - a közösségi akaratot teljesítette be. Most nem nehéz elképzelnünk, hogy a jövőben a miniszternek fog megfelelni, ami azt jelenti, ha őszinték vagyunk, ez konkrét megrendelések formájában fog megtestesülni vagy megtestesülhet. Előfordulhat, hogy mondjuk, egy kistelepülésen azt mondja a miniszter, hogy márpedig itt krematórium fog épülni, még akkor is, ha a kistelepülés esetleg spermabankra pályázott. Nem hiszem, hogy ezt akarjuk.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem