DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Itt néhány felszólalás elhangzott. A legutolsóhoz, Pál képviselő úrhoz kapcsolódnék a tekintetben, hogy ott vannak a LEADER-akciócsoportok, amelyek abszolút a kistelepüléseknél, illetve helyben végzik el azt a feladatot, amit ön hiányol ebből a törvényből. Tehát van egy egymásra épülő rendszer. A LEADER-akciócsoportoknál egyébként nemcsak önkormányzatok vannak, hanem vállalkozások, magán- és civil egyesületek, tehát a rendszer még komplexebb, mint ha csak az önkormányzat, illetve az állam lenne a rendszerben.
Vágó képviselő úrnak pedig szeretném elmondani: régebb óta vagyok képviselő, ez nem érdem, de szeretném önnek elmondani, mint új képviselőnek, hogy korábban a rendszer úgy nézett ki, hogy a megyei önkormányzatoknál volt a területfejlesztés. Tehát nem azért adjuk vissza nekik, hogy valamit kapjanak, hanem ott volt, de elvették, és most visszakapják. Ezt a törvényt egyébként még a szocialisták hozták, hogy a megyei önkormányzatoknál van a területfejlesztés, és ehhez képest, amikor a megyei önkormányzatokban erőteljes Fidesz-nyerés volt, akkor hangzott el a már Kiss Attila által, vagy nem tudom, ki által emlegetett lamperthi mondat, hogy “tudjuk a dolgunkat”, és meg is változtatjuk ezt a rendszert. Így került kiépítésre az akkori regionális rendszer, amelyik egyébként nem regionális rendszerként funkcionált, hanem úgy funkcionált, hogy a megyékre leosztották a kereteket, és megyén belül döntöttek, akik ebben dönthettek. Tehát magyarul: a legtöbb helyen nem regionálisként működött ez a kialakított rendszer, hanem alapvetően megyénként működött továbbra is. A megyei képviselők egyeztettek e tekintetben a minisztériumi delegáltakkal, hogy akkor miként történik majd a fejlesztés.
Ezt szerettem volna elmondani. Tehát nem azért, hogy legyen feladata a megyének, önkormányzati módosítókról döntöttünk, látszik, hogy mi a megyei feladat, és ez rendkívül komoly feladat lesz a megyéknél, amibe majd bele kell állniuk. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem