BEBES ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BEBES ISTVÁN
BEBES ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azért kell hogy válaszoljak Gúr képviselő úrnak, mert igazán azt látom, hogy próbálja elterelni a lényegről a szót, hiszen a kistérségi fejlesztési tanácsokról beszéltem, ami, képviselő úr, amikor még volt hazai forrás, akkor nyilván megvolt az értelme annak, hogy a települések megvitatták, és megpróbálták ezeket a forrásokat a megfelelő helyre delegálni. De amikor ezek a hazai források elfogytak, kiüresedtek ezek a források, hiszen a megye nem tudott a különböző kistérségbe fejlesztési forrásokat adni, mert önök pontosan ezt a levegőt elszívták előlük, innentől kezdve ténylegesen csak egy-egy döntést tudtunk hozni, mást nem. Én azt gondolom, hogy ez az, amiről beszélek, amikor jelen pillanatban, mondjuk, egy dolgot tárgyal meg egy kistérségi fejlesztési tanács, a következő évi költségvetését a fejlesztési tanácsnak, amit vagy elfogad, vagy esetleg nem fogad el; ez az egyik része ennek a dolognak.
Én azt gondolom, nem sérül a rendszer, visszatérnék erre Pál képviselő úrnak. Azok a kollégák, akik a humán infrastruktúrát képviselik ezekben a rendszerekben, azok a következő időszakban is el kell hogy lássák a feladatukat. Ami pedig azt illeti - szeretnék visszautalni egy olyan döntésre, amelyre a helyi képviselők talán emlékeznek -, amikor mondjuk, a körmendi kastély forrásait illetően próbáltunk megfelelő döntést hozni, az NFÜ-ben háromszor kaszáltak el bennünket, aztán negyedikre olyan döntést hoztak, hogy még véletlenül se tudjuk beadni a pályázatot. Tehát én azt gondolom, hogy így működött “önállóan” az a rendszer. Ennyit szerettem volna az önállóságról mondani.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem