GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A közjó, ez hangzik el államtitkár úr szájából is, de Zsiga Marcell képviselőtársam is hasonlóképpen a közjó fontosságát hangsúlyozza. Ebben nincs közöttünk nézetbeli különbség. De, képviselőtársam, ön, te Miskolc megyei jogú város alpolgármestere is vagy, úgyhogy nyugodtan kérdezhetek ilyen értelemben is.
A központi közigazgatási szerv és a helyi közigazgatási szerv alkalmazottjainak a díjazása tekintetében a szerepből fakadóan is gyakorlatilag azt az anomáliát vagy annak a feloldását nyilván a munka, a munkád kapcsán segíteni fogod, ami gyakorlatilag arról szól, hogy ne legyen olyan torz állapot, mint amilyen mondjuk az elmúlt másfél év tekintetében a díjazásbéli különbségek kapcsán fennállt.
Gondolom, hogy ezen törvénytervezet keretei között is azok az észrevételek, amelyek megfogalmazásra kerültek, beépültek. Ha így van, akkor én azt kevésnek ítélem. Ha még lehet rajta módosítani, azt javaslom, hogy akár serkentsük is ezt közösen, hiszen a helyi közigazgatás fontossága és az abbani szerepvállalók díjazásának a mikéntje az ilyeténképpen nem érdektelen.
Még egy dolgot szeretnék hozzátenni, az pedig az, hogy az illetményeltérítéseknek az 50 százalékos mértékű nagyságrendje az már az a nagyságrend, ami gyakorlatilag megfontolás tárgyává teszi a közszolgálati tisztviselői körben azt, hogyan és miképpen viszonyuljon. Itt megint arra térek vissza, hogy a közjó életre hívása és a politikai összefüggések rendszere külön kellene hogy váljon, nem pedig direkten össze kellene hogy mosódjon akár a finanszírozási háttérbiztosítások keretein alapulva is.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem