ÁGH PÉTER

Teljes szövegű keresés

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A késői órára tekintettel csak nagyon röviden szólnék arról, hogy a generációváltás valóban fontos elemként megjelenik ebben a programban, hiszen egy strukturális problémáról van szó a kormányzati közigazgatás fiatalítását illetően.
A fiatalok közigazgatási pályára történő orientálása érdekében, a magyar közigazgatási ösztöndíjprogram sikerére is figyelemmel törvényi szinten rögzítésre kerülnek az ösztöndíjasok foglalkoztatásának főbb szabályai. Így például az ösztöndíjasként eltöltött idő beszámít a kormánytisztviselők besorolásánál a vizsgák letételéhez szükséges jogviszonyban töltött időtartamba. Azt gondolom, hogy ez is egy nagyon fontos lépés, és beleilleszkedik abba a sorba, amit az elmúlt másfél évben láthattunk kormányzati részről, akár gondolok itt a Regeneráció-programra, a kormányzati karrierexpóra, hogy a fiatalok számára vonzóvá és elérhetővé tegyék a közigazgatási pályát.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem