KOVÁCS PÉTER

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS PÉTER
KOVÁCS PÉTER, a sport- és turizmusbizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A sport- és turizmusbizottságban alapvetően egyetértés volt abban, hogy szükséges ennek a törvénymódosításnak a vitája, illetve majd az elfogadása is. Alapvetően egyetértés volt abban, hogy a leginkább a futballról szól, a foci világában vannak olyan huliganizmusok, amiket elsősorban vissza kellene szorítani.
Egyetértés volt abban is, hogy a focistadionokban háromfajta szurkolói réteg jelenik meg: a normál szurkoló, aki azért megy ki, hogy élvezze a meccset; az ultrák, akik azért mennek ki, hogy élvezzék a meccset és buzdítsák elég hangosan a csapatukat; illetve a huligánok, akik leginkább rendetlenkedni mennek ki a meccsre. Abban is egyetértés volt, hogy ezeket a huligánokat leginkább ki kellene tiltani a pályáról, és abban is egyetértés volt, hogy feltétlenül az elérendő cél a focipályákon is az, hogy egy normál családi rendezvénnyel egyenértékű lehessen, és tényleg családi szórakozás lehessen futballmeccsre járni úgy, ahogy ez korábban is volt.
A vita, ami kialakult, és kisebbségi álláspont is megfogalmazódott, hogy ezt a célt hogyan érjük el. A törvényjavaslatban szereplő szigorításokkal, tiltásokkal is elérhető ez - mondták a többségi álláspontot képviselők. A kisebbségi álláspontot képviselők majd nyilván kifejtik a véleményüket, én nem venném el jobbikos képviselőtársam kenyerét ezzel, úgyhogy erről nem beszélnék. Egyetértés volt abban is, hogy alapvetően a családi rendezvénnyé történő futballátogatásnak ez csak egy lépése, hogy a huligánokat onnan kitiltjuk; egy csomó másik lépése is van, ilyen például a stadionok állapota, vagy ilyen például az, hogy egyébként milyen módon lehet bejutni ebbe a stadionba. Ebben vita volt a bizottságon, de a bizottság 15:2 arányban általános vitára alkalmasnak találta ezt az előterjesztést.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem