DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Igyekszem nem olyan széttagolt lenni, mint az előbb, elnézést érte. De tényleg elég sok mindent érint a módosítás. Tehát egészen konkrétan igen erősnek érezzük ezt a 2-3 évet, azt mondom. Bánki Erik sem erre utalt, azt mondta, hogy nem ilyen büntetéseket szabnak ki Nyugat-Európában. Akár néhány napos, mondjuk, 30 napos elzárásokkal büntetik, meg kitiltással azokat, akik rendet zavarnak; meg gyors eljárásokban. Ahogy néztük a híreket az elmúlt években, hónapokban, ezekre már van precedens. Tehát a jogszabályok alapján ez működik, ez nem indokolja szerintem ezt a fajta szigorítást. Egyetértünk vele, hogy lehetőleg meg kell szüntetni a stadionokon belül a legkisebb rendbontást is, azért, hogy családok is kijárhassanak nyugodtan mérkőzésekre.
(15.40)
Remélem egyébként, és megjegyzem, vannak olyan pályák, ahol ez most is működik, is vannak ilyen stadionok. A szurkolók maguk mondják azt egyébként, hogy számukra a kitiltás jelentené a legnagyobb büntetést, ők szeretnek mérkőzésre járni, tehát az ilyen típusú garázda személyeket, azt hiszem, ezt is önmagában kell kezelni, nem kell feltétlenül ennyire súlyos büntetés.
A szurkolói kártya kötelezővé nyilvánítását a klub döntése alapján már az eddigi jogszabályok is lehetővé tették. Eddig, mondtam ugye, csak a Ferencváros élt vele. Azt kell mondanom - el kell tudni ezt is mondani és ismerni -, szerintem nem feltétlenül jött ez be. Tehát azt gondolom, ugyan csak egyetlen klub élt vele, nem egy átfogó, óriási rendszer megszüntetéséről van szó, az, hogy kedvezményekre jogosítson egy ilyen kártya, ha valaki ki akarja váltani, akár mondjuk, mobilflottához való tartozása vagy egyéb sportboltokban kedvezményekre, ez szerintem fontos és jó dolog, de a kötelezővé nyilvánítása életszerűtlen, merthogy olyan emberek, akik nem rendszeresen járnak meccsre, de egyszer-egyszer ki akarnak menni, nehezebben járhatnak, ez nyilván probléma.
Csak nagyon gyorsan, még így a végén: a személyes jegyvásárlás meg életszerűtlen, én csak ezt mondanám. (Az elnök a hozzászólási idő leteltét jelzi.) Most is, még egyszer elhangzott, hogy ez kell, de életszerűtlen, nem mindig tudja megvenni személyesen az ember a jegyet, a lényeg az, hogy az ő adatai kötődjenek hozzá.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem