JÁMBOR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

JÁMBOR NÁNDOR
JÁMBOR NÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A kormány először a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjának felülvizsgálatát, illetve megvonását helyezte kilátásba. Erről ma már tényként beszélhetünk. Majd felmerült mindez a rokkantnyugdíjasok esetében is. El kell ismerni, e nyugdíjazások egy része valóban kiváltotta az emberek felháborodását. Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem azt vitatjuk, hogy indokolt-e a nyugdíjrendszer felülvizsgálata, e téren alapos végiggondolásra, elemzésre, a komplex kérdések egzakt megválaszolására van szükség, nem pedig a szociális háló azonnali felszámolására, a munkaerőpiac felvevőképességén túl. A 120 ezer rokkantnyugdíjasból 70 ezer fő 55 évnél fiatalabb. Számomra elképzelhetetlen, hogy mindannyian csalók lennének, de valószínűleg vannak közöttük azok is szép számmal. Például tudják önök, hogy rokkantnyugdíjassá nyilvánítható az is, aki nem rendelkezik ledolgozott évekkel, azonban vállalt, talán ez némi túlzás, legalábbis szült négy-öt-hat gyermeket? Hogy felnevelte-e vagy sem, ebbe a kérdésbe most ne menjünk bele.
Ismerjük az egymillió új munkahely létrehozására vonatkozó tervüket, amit 2020-ig akarnak megvalósítani. Illetve hallhattuk már azt is, hogy 2015-ig százezer cigány származású embert kívánnak munkába állítani. A kormány által közvetített munkaközpontú gazdaságpolitika pillanatnyilag itt tart. De nem látjuk a választ, és nem látjuk a munkahelyeket sem, továbbá a megoldást azon problémára, miszerint a mozgósítani kívánt munkaerőtömeg döntő többsége alacsony képzettségű és munkakultúrájú.
Tisztelt Miniszter Úr! Az hosszú távon valóban tarthatatlan, hogy negyvenes éveikben járó munkavállalók tömegei 150-200-250 ezer forintos nyugdíjjal kikerüljenek a munka világából, illetve hogy jelenleg hazánkban több rokkantnyugdíjas van, mint a második világháborút követően, ugyanakkor tudom jól, hogy az emberi irigységre építve megpróbálják egymás ellen kijátszani a közepes, illetve kisnyugdíjasokat, tovább folytatják a társadalom különböző rétegeinek szembeállítását, mint ahogy ezt… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
(16.30)
Arra kérem, válaszában ne erre térjen ki, hanem adjon érdemi információt, mire számíthatnak a korkedvezményes, illetve rokkantnyugdíjasok. (Az elnök ismét csenget.) Az álláskeresők ilyen magas száma mellett hova kíván a kormány ennyi, akár évek óta inaktív munkavállalót integrálni? (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem