ELNÖK (dr. Latorcai János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Latorcai János)
ELNÖK (dr. Latorcai János): Köszönöm szépen, jegyző úr. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 338 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a további módosító javaslatokról határozunk. Az 1. pontban Jávor Benedek a 3. §-ban az atomenergia-törvény 4/A. § d) pontjában a biztonsági célkitűzések körét módosítja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 244 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 2. pontban Józsa István a törvényjavaslatot az atomenergia-felügyeleti szervnél foglalkoztatott kormánytisztviselők javadalmazására vonatkozó rendelkezésekkel egészíti ki. Ennek alternatíváját terjesztette elő az ajánlás 2/1. pontjában.
Először a 2. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 319 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Most a 2/1. pontban szereplő indítványról szavazunk, amelyről az MSZP kérte a határozathozatalt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 41 igen szavazattal, 289 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 3. pontban Jávor Benedek a 7. §-ban a törvény 9. § (2) bekezdés c) pontjában szereplő hatósági felügyeleti tevékenységi jogkört módosítja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 317 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 4. pontban Balczó Zoltán és Kepli Lajos a 8. §-ban a törvény 10/A. § (8) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy az adott támogatás működési célra ne legyen felhasználható. A Jobbik kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 287 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 6. pontjában Schiffer András és Jávor Benedek a törvényjavaslat új 9. §-ában az atomenergia-törvényt új szakasszal egészítik ki. Ebben információ-nyilvánosságrahozatali kötelezettséget terjesztenek elő. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 314 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 7. pontban Bödecs Barna a 9. §-ban a 11. § (3) bekezdés b) pont bm) alpont záró szövegrészének módosítását kezdeményezi. A javaslat összefügg a 29. ponttal, amelyben a hatályát vesztő rendelkezések körét bővíti, így ezekről együtt szavazunk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 285 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 8. pontban Jávor Benedek a 10. §-ban a törvény 11/A. § (2) bekezdésében a felügyeleti szerv eljárási hatásterületének megváltoztatását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 13 igen szavazattal, 320 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 10. és 11. pontokban Bödecs Barna a 11. §-ban a törvény 12. §-ának módosításával a hiteles magyar fordítás elkészítésének kötelezettségét írja elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 277 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 12. pontban Jávor Benedek a 12. §-ban a törvény 12/A. § (3) bekezdésében az ellenőrzési tevékenység kötelezettségét írja elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 275 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 18. pontban Bödecs Barna a 20. §-ban a törvény 36. § módosításával azt javasolja, hogy a radioaktív hulladékok átmeneti tárolója felett is repülési tilalom legyen. A Jobbik kérésére szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 96 igen szavazattal, 232 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 19. pontban Bödecs Barna a 21. §-ban a törvény 38. § (2) bekezdés módosításával új atomerőmű esetében terjeszt elő igazolási kötelezettséget. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 269 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 22. pontban Józsa István a 24. §-ban a törvény 63. § (2) bekezdésében a befizetési mérték meghatározására vonatkozó szabályt változtatja meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen szavazattal, 277 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 24. pontban Jávor Benedek a 27. § (7) bekezdésében a törvény 67. § r) pontjában szereplő kormányfelhatalmazást módosítja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 273 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 30. pontban Jávor Benedek a 30. § (3) bekezdés k) pontjának módosításával azt kezdeményezi, hogy a törvény 52. § (1) bekezdésében szereplő rendelkezés egésze veszítse hatályát. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 12 igen szavazattal, 271 nem ellenében, 43 tartózkodással elutasította.
Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, amiről kellett volna, de nem döntött az Országgyűlés. (Nincs jelzés.) Nem látok ilyen jelentkezőt. A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem