ROGÁN ANTAL

Teljes szövegű keresés

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy az idő előrehaladt, nem akarok nagyon sokat szólni, de két dologhoz mindenképpen szeretnék.
Az egyik: Kovács Tibor képviselőtársam az előbbiekben arról beszélt - és ezért illik a zárószavazás előtt a záróvitában egyébként a beadott módosítókról beszélni. Én itt arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy 1.: regisztrációs adót ebben a törvényben a parlament felfelé egyet semmilyen formában nem módosít, sem zárószavazás előtti módosítóban, mert ilyen nincs beadva, sem megszavazott módosítóban, sem törvényszövegben; kizárólag a használt autókra vonatkozó adótételek némelyikét csökkenti, nem növeli, hanem csökkenti. Tehát Kovács Tibor képviselőtársam momentán itt egyáltalán nem mondott igazat. Ezt a többi képviselőtársamnak szeretném elmondani. (Zaj, felzúdulás, közbeszólások mindkét oldalon. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hű maradt önmagához. - Az elnök csenget.)
Másrészről a zárószavazás előtti módosítók körében pedig a külföldi rendszámra való áttérésnél a négy hónapra korlátozott amnesztiás lehetőségek körét nem bővíti, hanem szűkíti az a javaslat, amiről most a parlament dönteni fog. Tehát bizonyos értelemben ez is megfelel az ő szándékának, de nem felel meg azoknak a szavaknak, amelyeket itt az előbbiekben elmondott, tehát pont az történik, amit ő elviekben kifogásolt.
Másrészt pedig, tisztelt képviselőtársaim, szeretnék erről az off-shore dologról is két szót mondani. Most mondhatnám azt persze, hogy megrémültünk attól, hogy mikor következik az, amikor Scheiring képviselőtársam esetleg versben fogja elmondani az aggályait (Derültség.), és ezt megelőzendő hoztunk zárószavazás előtti módosító indítványt. De természetesen erre azért kerül sor, mert azt az első pillanattól kezdve világossá akartuk tenni, és ezt minden alkalommal a sajtóban is elmondtuk, hogy az off-shore pénzek hazahozatalára vonatkozóan van egy fix és szilárd határidő, amit tartani akarunk, ez minden egyes pontnál be volt vezetve a törvényben, az egyik pontnál viszont egy rossz megfogalmazás miatt nem volt egyértelmű, hogy ez a határidő micsoda, 2012. december 31-e, azt teszi az alkotmányügyi bizottság módosítója nyilvánvalóvá és egyértelművé.
Tehát ezt, képviselőtársaim, azt gondolom, a parlamentben itt kivétel nélkül egészen nyugodtan megszavazhatják. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem