ELNÖK (dr. Latorcai János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Latorcai János)
ELNÖK (dr. Latorcai János): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A támogatott javaslatok elfogadásához minősített többség szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 301 igen szavazattal, 42 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett elfogadta.
Frakciókérésnek megfelelően további javaslatokról is döntünk.
Az ajánlás 2. pontjában Korondi Miklós a 4. § (4) bekezdésének elhagyását javasolja, amely parancsnoki feladatot tartalmaz. A Jobbik kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 310 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Dorosz Dávid a törvényjavaslatot a polgári szolgálat engedélyezése részletszabályaival kívánja kiegészíteni. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 301 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 5., 7. és 8. pontjaiban Iváncsik Imre és mások a honvédség fejlesztésével kapcsolatos részletszabályokat terjesztenek elő a 19. és 20. §-ok módosításával. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 303 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 6. pontjában Juhász Ferenc a 19. §-t a védelmi költségvetésre vonatkozó rendelkezéssel egészíti ki. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 257 nem ellenében, 41 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 14. pontjában Iváncsik Imre és mások a 36. § (2) bekezdés e) pontjában szereplő fegyverhasználati jog nélkül ellátandó feladat elhagyását javasolják. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 303 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 16. pontjában Korondi Miklós a 41. § (4) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a kiképzett tartalékos állományba ne csak férfiak tartozhassanak. A Jobbik kérésére szavazunk, az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 301 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 23. pontjában Korondi Miklós a 75. § (3) bekezdés c) pontjának módosításával azt kezdeményezi, hogy a rögtönbíráskodás hatálya alá tartozó bűncselekmény halállal is büntethető legyen. A Jobbik kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 48 igen szavazattal, 312 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem