ÁGH PÉTER

Teljes szövegű keresés

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! A nyugdíjasok után a fiatalok témájában szeretnék felszólalni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az “Új nemzedék jövőjéért” program vitairatát június 18-án mutatta be Mihalovics Péter miniszteri biztos. A korábbi években is készültek már dokumentumok a témában, amelyek azonban rendre a minisztériumi fiókokban landoltak. A miniszteri biztos szavaival élve: az októberre elkészülő program, amelynek alapját nagyban a már említett vitairat képezi, valóban a fiatalokról, a fiataloknak szól majd, valódi megoldást, útmutatót jelent majd, amelyre soha nem látott módon szükségük is lesz.
Az elmúlt évtizedek társadalmi-gazdasági változásaival új kihívások jelentek meg a fiatalok számára. Ezekben a folyamatokban a korábbi szocialista kormányok nem segítették az új nemzedék tagjait. Az ifjúsági intézményrendszert szétverték, a megszorítások pedig mindig elérték az ifjúságot, a családalapítás, a munkavállalás így egyre távolabbi vágyálom lett számukra. A gazdasági problémák mellett újabb kihívások is elérték a fiatalokat, ahány élethelyzet, annyiféle kérdés merül fel a jövő tervezése során. A vitairatban is számos terület gondjai jelennek meg: a budapesti és vidéki lét, a karriertervezés, a tehetséggondozás, a családalapítás, a nők helyzete, a sport, a szórakozás, a kultúra és az állampolgári aktivitás fejezetei ezekről szólnak.
Üdvözlendő, hogy a vitairat célul tűzte ki, hogy a fiatalokat rádöbbentse arra, legyenek részesei a döntéseknek, hiszen ha ezt nem teszik, akkor azok nélkülük is megszületnek, azonban elvesznek az ő szempontjaik. A fiatalok számára mindannyian élhető Magyarországot kívánunk teremteni. Mindezt sikeresen, csak az ő segítségükkel, közreműködésükkel, velük együtt gondolkodva tudjuk elérni. A vitairat eddigi szakaszai az új nemzedék igényeinek felmérésével (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), problémáikat meghallgatva készültek.
Kérdezem tehát az államtitkár urat, az “Új nemzedék jövőjéért” program keretében milyen ifjúságpolitikai irányvonalakat tervez ez a kormány. Köszönöm a szót. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem