HALÁSZ JÁNOS

Teljes szövegű keresés

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ha jól értettem, önt zavarja az, hogy bizonyos rendezvényeken a Jobbikról mint pártról esetleg rosszat mondanak. (Derültség a Jobbik padsoraiban.) A Jobbik identitásával kapcsolatos problémákat, úgy gondolom, nem önnek és nekem kell itt megvitatnunk, és különösen furcsa nekem, hogy ön feltesz nekem ilyen típusú kérdéseket.
(15.20)
Oldják meg ezt a problémát azokkal az emberekkel, akik önökről esetleg úgy gondolkodnak, ami önöknek nem tetszik. Nyugodtan oldják meg, beszéljék meg velük. Azért, mert a Magyar Tudományos Akadémián van egy rendezvénysorozat a magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódóan, egy több száz rendezvényből álló rendezvénysorozat, és ezen rendezvények között van olyan, amellyel kapcsolatosan ön problémákat jelez, nem szabad ezt úgy beállítani, butaság ezt úgy beállítani, mintha a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos álláspontjáról lenne szó. Úgy éreztem, hogy ön a Magyar Tudományos Akadémiát is támadja. A kérdéséből a kérdés címe is ezt sugallja.
Ha nem haragszik, a Magyar Tudományos Akadémia, az Akadémia vezetősége, elnöke nem tudja itt a parlamentben visszautasítani ezt, de én megteszem a helyükben. És remélem, hogy nem így gondolta képviselő úr, de képviselő úr, hallgattam önt, minden úgy tetszett, mintha ön támadná a Magyar Tudományos Akadémiát. Ha nem így van, akkor semmi probléma. Viszont azokat a gondokat, amiket ön megfogalmaz - amelyek ön szerint gondok -, vitassa meg azokkal az előadókkal, akikkel problémája van, de ne az Akadémiával és ne velem.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem