ELNÖK (Jakab István)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Jakab István)
ELNÖK (Jakab István): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott indítványok elfogadása kizárja az ajánlás 8., 27., 38., 39., 49., 57., 72., 73. és 74. pontjaiban szereplő indítványokat.
Kérdezem önöket, hogy elfogadják-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott javaslatokat 321 igen szavazattal, 46 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a külön szavazásra kért indítványokról és azok alternatíváiról döntünk.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában a foglalkoztatási bizottság a 11. § (8) bekezdésének módosítását javasolja, amely az egyszerűsített foglalkoztatásra való jogosultság kizárásának szabályait tartalmazza. Az előterjesztő támogatja, de a Jobbik kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 275 igen szavazattal, 93 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az ajánlás 9. pontjában Karakó László az 1. § (3) bekezdése helyébe a létszámkeret-felhasználással kapcsolatos új rendelkezést javasol. A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 10. pontját. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 321 igen szavazattal, 48 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az ajánlás 23. pontjában Zakó László a 6. §-ban a munkavégzésre alkalmas állapottal kapcsolatban módosítja a rendelkezést. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 303 igen szavazattal, 61 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
(19.00)
Az ajánlás 63. pontjában Koszorús László a 14. § módosításával az adózás rendjéről szóló törvény igazolási szabálya alkalmazásának kizárására tesz javaslatot. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 307 igen szavazattal, 47 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A továbbiakban a még szavazható indítványokról döntünk. Ezek egyikét sem támogatják a kijelölt bizottságok, ezért az állásfoglalásokat a továbbiakban nem ismertetem.
Az ajánlás 1. pontjában Zakó László a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdés a) pontjában az egyszerűsített foglalkoztatás építőipari idénymunkára való kiterjesztését javasolja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 40 igen szavazattal, 321 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Kiss Péter és mások az 1. § (1) bekezdését új ponttal egészítik ki. Ebben az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak alkalmazási lehetőségét a kiemelkedően közhasznú szervezetekre is kiterjesztik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 90 igen szavazattal, 279 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése az egyszerűsített munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalói létszámkereteket tartalmazza. Ezt három egymás mellett is elfogadható javaslatban Kiss Péter és mások módosítják.
Először az ajánlás 4. pontjáról döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 46 igen szavazattal, 322 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Most az ajánlás 5. pontjáról határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 368 ellenszavazattal, igen szavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította. (Zaj, közbeszólások, egy-két taps.)
Az ajánlás 6. pontja következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 46 igen szavazattal, 318 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 12. pontjában Kiss Péter és mások az 1. § (4) bekezdés kiegészítését és módosítását kezdeményezik azzal, hogy a korlátok terjedjenek ki a kiemelkedően közhasznú szervezeteknél végzett munkára is. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 92 igen szavazattal, 275 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 14. pontjában Pál Béla a 2. § 2. pontjának módosításával az idegenforgalmi idénymunka fogalmát a vendéglátási tevékenységre is kiterjeszti. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 96 igen szavazattal, 273 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 18. pontjában Kiss Péter és mások a 3. § (4) bekezdés módosításával az egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésére vonatkozó esetek körét szűkítik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 57 igen szavazattal, 310 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 19. pontjában Kiss Péter és mások a 4. § (2) bekezdés h), i) és k) pontjának elhagyásával javasolják, hogy a vasárnapi munkavégzésre, a szabadság kiadására és az állásidőre a munka törvénykönyve egyes rendelkezései vonatkozzanak. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 44 igen szavazattal, 311 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 21. pontjában Kaufer Virág és Szabó Timea az 5. § (1) bekezdésének elhagyását javasolják. A javaslat harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatására vonatkozó speciális rendelkezéseket tartalmaz. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 15 igen szavazattal, 349 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 22. pontjában Kiss Péter és mások az 5. § (4) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés harmadik országbeli állampolgár igazoláskérési kötelezettségét írja elő. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 45 igen szavazattal, 319 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 26. pontjában Kiss Péter és mások a 7. § (2) bekezdés b) pontjának módosításával a személyi jövedelemadó- és járulékfizetési kötelezettség eseteinek körét bővítik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 42 igen szavazattal, 319 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 28. pontjában Kaufer Virág és Scheiring Gábor a 8. § (2) bekezdés módosításával a munkáltató által fizetendő közteher mértékét módosítják. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 14 igen szavazattal, 350 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 33. pontjában Kiss Péter és mások a 9. § (2) bekezdés b) pontjában összeghatárt módosítanak. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 91 igen szavazattal, 262 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
(19.10)
Az ajánlás 34. pontjában Kaufer Virág és Scheiring Gábor a 10. § (1) bekezdés a) pontjának módosításával az alkalmazott munkavállalót társadalombiztosítási biztosítottnak minősítik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 16 igen szavazattal, 348 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 52. pontjában Kiss Péter és mások a 11. § (8) bekezdésében a munkáltatóra vonatkozó kizárási szabályt új szankcióval egészítik ki. Ez magában foglalja az ajánlás 51. pontját.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 47 igen szavazattal, 319 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Most az ajánlás 51. pontjáról döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 59 igen szavazattal, 306 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem