KONTUR PÁL

Teljes szövegű keresés

KONTUR PÁL
KONTUR PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én nem vagyok jogász, egy egyszerű munkásember vagyok, de van véleményem a hűségről. A törvénynek igenis pozitív üzenetet kell sugallnia, egy optimumot kell meghatároznia, és a társadalmi fejlődést kell terelni egy társadalmilag kívánatos irányba. Szép képviselőtársam elmondta, hogy ő hány éve él boldog házasságban. Én is nyugodtan elmondom, de nem közügy. Eörsi Mátyás nem mondja el, de akkor is, ha stabil házasságban él a társadalom többsége, akkor ott stabilabb, jobb tanulási eredményt elérő, jobb munkát végző gyerekek nevelkednek fel, erősebb lesz a társadalom, a viharoktól védettebbé válik. Ezért egyáltalán nem magánügy. Lehet róla beszélni, van, aki beszél, van, aki nem. Ebben igaza van.
De a hűség fontos dolog, és hogy amögött mi van, az mit fed, ez a lényeg. Erről beszéltek, ezért szeretnénk azt, hogy benne legyen a törvényben. Hogy valaki ember és gyarló ember, és ahogy azt képviselő asszony elmondta, ezt az egyház is elismeri - persze, hogy elismeri. Minden egyház elismeri, hogy van, aki be tudja azt tartani, van, aki nem. Van, aki tud választani 18 vagy 21 éves korában, mint ahogy én tudtam, és máig ugyanaz a feleségem, van, aki nem. Ezzel nincs semmi probléma, mert nem vagyunk egyformák. De az irányt akkor is sugallnia kell egy törvénynek, pozitív irányba terelni a társadalmi fejlődést. A társadalom stabilitását pedig a család adja meg.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem