DR. SZÉP BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉP BÉLA
DR. SZÉP BÉLA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Biz’ isten, és az előbb is sajnálkozásomat fejeztem ki, hogy újra és újra, és a korábbi kifogásom pontosan erre vonatkozott, hogy olyan eljárási kérdésekről beszélünk, amik messze nem érintik ennek a hatalmas munkának a valódi eredményeit.
(10.50)
De azt kell mondjam - ellentmondva Salamon képviselőtársamnak -, hogy például az 1003/2003-as kormányhatározat azt mondja: az új Ptk. teljes tervezetét - tehát teljes tervezetét - egységesen, egy időpontra kell elkészíteni annak érdekében, hogy az Országgyűlés a teljes kódex elfogadásáról dönthessen. A kódex egyeztetésre kerülő tervezetének kidolgozására a határidő 2005. szeptember 30. Ez a határidő lett majd utóbb meghosszabbítva. Akkor ennek a kiváló bizottságnak egyetlen tagja vagy vezetője sem - amely a szakmát egymagában megtestesíti - kifogásolta a kezdetektől, majd azt követően sem, hogy igen, határidők mellett éljük az életünket, határidők figyelembevételével teljesítünk vállalt vagy ránk szabott kötelezettségeket.
S még annyit, hogy a 2005-ös határidő előtt már 2003 negyedik negyedévében tájékoztatást kellett adni az új Ptk. előkészítésének folyamatáról. Tehát ez egy folyamatos, vállalt, elfogadott kötelezettség volt.
De én arra kérném tisztelt képviselőtársaimat, hogy igazán az ügyről beszéljünk, arról a kódexről, amiben rengeteg újítás van a versenyképességet és az állampolgárok, a természetes jogalanyok alapvető jogait érintő kérdésekben.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem