DR. KONTRÁT KÁROLY

Teljes szövegű keresés

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Ha azt kérdezzük, hogy milyen a közbiztonság Magyarországon, mindenki tudja a választ: sajnos rossz. S erre mit hallunk? A múlt héten látott napvilágot az a hír, miszerint az Országos Rendőr-főkapitányság autói besegítenek a H1N1 vírus elleni vakcina szállításába, legalábbis ezt jelentette be az egészségügyi miniszter. A legújabb hírek szerint nemcsak az oltópontokhoz, hanem a patikákba is a rendőrség autóival hivatásos állományú rendőrök szállítják az oltóanyagot.
Tisztelt Államtitkár Úr! A rendőrség feladatait, a szervezet által végrehajtandó feladatokat törvény határozza meg. Ilyen feladatot a rendőrségi törvény a rendőrség számára nem ír elő. A szocialista kormányok által felügyelt rendőrség feladata Magyarországon nem a közrend és a közbiztonság fenntartása, az emberek életének és vagyonának megóvása, hanem például 16 milliárd forint bírság beszedése, az emberek megsarcolása és legújabban csomagküldő szolgálat végzése.
Ma mindenki tudja ebben az országban, hogy a rendőrség súlyos létszámhiánnyal küzd, nincs elég rendőr az utcákon és a közterületeken, az emberek nem érzik biztonságban magukat; elég a sajóbábonyi eseményekre utalni, de mondhatnánk mást is. Erre a szocialista Bajnai-kormány tehetetlensége és hozzá nem értése jeleként jogszabályellenesen oltóanyag-szállítási feladatot testál a rendőrökre. Azzal is tisztában van mindenki, hogy a szocialista kormányok nem adnak elég pénzt a rendőrség működésére, a járőrautók futása korlátozott, a túlórát pedig nem fizetik ki a rendőröknek.
Tisztelt Államtitkár Úr! Igaz-e a hír? Ha ez a hír igaz, egyetért-e ön ezzel a megoldással? Törvényesnek tartja-e ezt a megoldást? Van-e jogszabályi felhatalmazás a rendőrség általi szállításra? Ki fizeti ennek a szállításnak a költségeit? Ennek a terheit is a rendőrségnek kell vállalnia? Államtitkár úr, unatkoznak a rendőrök Magyarországon, és egyáltalán nincs semmi feladatuk?
Várom válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem