BENCSIK JÁNOS

Teljes szövegű keresés

BENCSIK JÁNOS
BENCSIK JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Néhány héttel ezelőtt írásbeli kérdésekkel fordultam miniszterelnök úrhoz annak érdekében, hogy a Magyar Villamos Művek 2008-as üzleti évének lezárásakor dokumentált, gyanús pénzmozgásokból fakadó, tízmilliárdos nagyságrendű veszteségek okát megállapítsa, illetve, hogy az MVM valóban eleget tett-e az állam irányában fennálló osztalékfizetési kötelezettségének.
A miniszterelnök úr a pénzügyminiszter urat bízta meg válaszadással. Meg is kaptam annak rendje és módja szerint a válaszokat, bár azok tartalmával és stílusával nem voltam elégedett, de tudomásul vettem. Egészen addig abban a hitemben voltam a válaszokkal kapcsolatosan, hogy azt valóban Oszkó Péter pénzügyminiszter úr írta, mint ahogy ő is jegyezte, de miután az elmúlt héten az Index hírportál foglalkozott ezzel a kérdéssel, az interpellációkkal, a kérdésekkel és az azokra adott miniszteri válaszokkal, Oszkó Péter pénzügyminiszter úr ingerülten felhívta az Index hírportált, és elhatárolódott a saját maga által írott levelek tartalmától és azok stílusától. Egészen pontosan úgy nyilatkozott a pénzügyminiszter úr, hogy nem az ő írása szerepel a leveleken, nem ő írta, nem is ismeri a tartalmukat, nem is látta a válaszokat. Ezek szerint egyik beosztottja lehetett a tettes, akinek most majd viselnie kell a következményeket.
Szeretném megkérdezni, pénzügyminiszter úr, hogy az a beosztottja viseli-e a következményeket, illetve hogyan fordulhat elő a Pénzügyminisztériumban, egy államigazgatási szervezetnél, egy kormányszervezetnél, hogy az egyik kéz nem tudja, hogy mit csinál a másik.
Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem