ELNÖK (Lezsák Sándor)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Bárándy Gergely, MSZP, képviselő önálló indítványát T/11061. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/11061/5. és 7. számon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó már elhangzott, így most a határozathozatal következik.
A kiegészítő ajánlás 1. pontját az előterjesztő támogatja. Most erről határozunk. Kérdezem önöket, elfogadják-e a támogatott javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 380 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a további javaslatokról döntünk. Az ajánlás 1. pontjában Bagi Béla az 1. §-ban a törvény 5. § (3) bekezdésében a szabadban tartott állatok védelmére vonatkozó szabály módosítását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 173 igen szavazattal, 205 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 2. pontjában Bagi Béla az 1. §-ban a törvény 5. § (4) bekezdésében az állattartó kötelezettségét változtatja meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen szavazattal, 212 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
(18.10)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem