DR. RÉTVÁRI BENCE

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE
DR. RÉTVÁRI BENCE (KDNP): Köszönöm szépen. Én érzem a jóindulatot és a jó szándékot a képviselő asszony felszólalásában meg a segítséget is, csak ha a realitásokat nézzük, akkor egy bírónak Magyarországon az óriási ügyhátraléka mellett, főleg, ha elsőfokú bíróságon dolgozik, főleg, ha Budapesten dolgozik, nincs ideje arra, hogy a parlament honlapját böngéssze, vagy valamelyik jogi kutatóintézet honlapját böngéssze, és ott próbálja meg az új polgári törvénykönyv teljesen más struktúrájú és más tartalmú szabályait megismerni idejekorán.
Óriási leterheltség van rajtuk, nagyon jól tudjuk, főleg az ítélőtábla alatti szinteken dolgozó bírókon, bírónőkön, úgyhogy szerintem nem elvárható tőlük, hogy már hónapokkal előtte később talán megváltozó jogszabályokat vizsgáljanak. Úgy látom, hogy itt igazából egyfajta, ha nem is pánikszerű félelem, de mindenképpen bizonytalanság van a részükről, és ha ennyire siettetjük ezt a bevezetési módot, akár csak részben, akár egészben, akkor ez mindenképpen akár az ítélkezés minőségét is ronthatja.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem