DR. JÓZSA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ajánlás 17., 18. és 19. pontjához szeretnék hozzászólni, amely, úgy gondolom, lényeges pontokon egészíti ki az eredeti előterjesztést, aminek az a célja, hogy a bányatörvény keretében megfelelő szabályozást adjon a geotermikus energia kitermelésének, lehetőség szerint a geotermikus energia felhasználási lehetőségeit javítsa.
El kell mondanom a részletes vitában, hogy a módosításként benyújtott 17., 18. és 19. javaslatok elég széles körű egyeztetés eredményeként születtek. Ennek az egyeztetésnek a keretében mind a szakmai szervezetekkel, mind a minisztériumokkal, mind a pártok között a gazdasági bizottságon belül egyeztetés történt. Külön napirendi pontot szentelt a kérdésnek a gazdasági bizottság energia-albizottsága, amin nagyon szép számban vettek részt a szakmai szervezetek, és reményeim szerint nem túlzok, ha azt mondom, hogy konszenzus vagy konszenzus közeli állapot alakult ki ezeket a módosítókat illetően. A késői órára való tekintettel ennek részletes elemzésébe nem fognék bele, de szeretnék kérni minden jelenlévőt, hogy ezeket a javaslatokat, amelyek többek, sőt széles szakmai közvélemény szerint korrektül egészítik ki a módosítást, a későbbiekben támogassák.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem