DR. KATONA TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat az új polgári törvénykönyv elfogadása miatt szükséges azon változások átvezetését tartalmazza, amelyek a pénzügyi intézményrendszert szabályozó törvényekben kötelmi jellegű, szerződéses szabályokat érintenek.
A polgári törvénykönyvről szóló új törvény hatálybalépéséről és végrehajtásáról szóló törvény előkészítéséről, valamint a további jogalkotási feladatokról szóló kormányhatározat megszabta az egyes minisztereknek az új polgári törvénykönyvről szóló új törvényre vonatkozó javaslat elfogadásához kapcsolódó jogalkotási, illetve előkészítő feladatokat.
A kormányhatározat rendelkezései által meghatározott szabályozási szempontok figyelembevételével került sor az új Ptk. hatálybalépése miatt szükségessé vált jogtechnikai módosításokra. Ennek megfelelően a törvényjavaslat tartalmazza az eddig használt “gazdálkodó szervezet” kifejezésnek az új polgári törvénykönyv által használt “vállalkozás” kifejezésre való módosítását, valamint az óvadék jogintézményének megszüntetése következtében az óvadékra vonatkozó rendelkezéseknek a rendhagyó kézi zálog szabályaihoz való igazítását.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a törvényjavaslat elfogadását támogatni szíveskedjenek.
Elnök asszony, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem