PÁNCZÉL KÁROLY

Teljes szövegű keresés

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az elmúlt években a trükkök százaiból azért az önök tárcájának is bőven kijutott, hiszen ön pont a programokról beszélt, és erre szeretném ráirányítani a figyelmet, a kormánypárti képviselőkét is, hogy hány és hány olyan program volt, amit az elmúlt években bejelentettek az oktatás területén, majd szép lassan eltűntek és elvéreztek. Ilyen volt például az “Új tudás” program. Tavaly ilyenkor, egy évvel ezelőtt erről szólt minden, de már az idei költségvetésben is felére csökkent, idénre pedig teljesen elvérzett ez a program.
Az “Útravaló” ösztöndíjprogramot említette az államtitkár úr. Valóban húszezer diákról van szó, viszont a támogatást levették a felére. A roma integrációs programok, az “Utolsó padból” program eredményeket nem tudott felmutatni, de a legfájóbb az, amit Hiller miniszter úr tett egy médiakérdésre válaszként, a következőt fogalmazta meg: ma az oktatás, a közoktatás helyzete rosszabb, mint volt nyolc, tíz évvel ezelőtt, rosszabb körülmények között (Az elnök csengővel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) rosszabb teljesítményt mutat.
Ez az igazi mérleg. A választ nem tudom elfogadni. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem