DR. KATONA TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Úr! A végéről kezdve: természetesen, ha a jogszabályi feltételeknek megfelel egy intézmény, akkor a normatívákat megkapja. Ha lennének felelősök, akkor azokat felelősségre vonnánk természetesen.
De nézzük meg, hogy tulajdonképpen miről is van szó. Ön egy jogalkotási problémát említ, de tulajdonképpen, ha egy kicsit pontosabban megnézzük, hogy miről szól ez a történet, akkor itt van két olyan önkormányzat, amelyik nem tud egymással megegyezni. Ez a két önkormányzat vitában áll, és azt gondolja, hogy az Államkincstár illetékes igazgatósága el tud dönteni egy ilyen vitát. Egyébként csak emlékeztetem arra a tisztelt képviselő urat, hogy ez a vita nem új keletű, előbb keletkezett, mint a költségvetési szervekről szóló, ez a bizonyos státustörvény, és már akkor sem tudtak megegyezni.
Amikor is a Kincstár meghozta a döntését, akkor az alperes a bírósághoz fordult, és a bíróság megerősítette a Magyar Államkincstár álláspontját. Miután fellebbezés folytán a Legfelsőbb Bíróságon van az ügy, ezért azt gondolom, hogy nem illendő, hogy bármilyen megjegyzést fűzzek ehhez, nyilván a bíróság irányt fog mutatni, mint mindig. De az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem lehet két önkormányzat megegyezését valamilyen jogszabállyal helyettesíteni. Amennyire én tudom, a Magyar Államkincstár egyébként megkísérelte az egyeztetést a két önkormányzat között, noha ez nem tartozik a feladatai közé, ez nem volt sikeres.
Tehát azt gondolom, hogy itt bizony megegyezési kényszer van, ha önök úgy döntöttek, hogy valamilyen módon közösen működtetik az intézményt, vagy van egy fenntartó és van egy működtető, akkor ez megegyezési kényszerrel jár.
Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem