JAUERNIK ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN önkormányzati minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Kérdezi ön, mit tud tenni az Önkormányzati Minisztérium. Képviselő Asszony! Azt kell mondanom, nem túl sokat. Magyarországon az önkormányzatok rendkívül nagyfokú önállósággal bírnak. Magyarországon az a helyzet állott elő, ami Európában sehol nincs, az önkormányzatoknak törvényességi ellenőrzésük sincs, most már lassan egy éve.
Nem tudom, miért van az, hogy a legnagyobb ellenzéki párt mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormány ne tudja biztosítani a törvényességi ellenőrzést. Lehet, hogy néhány embernek ehhez fűződik érdeke, de biztos vagyok benne, hogy a Magyar Köztársaságnak ez ellenére van, ehhez nem fűződik senkinek az érdeke.
A képviselő asszony kérdezi továbbá, mit lehet tenni a Magyar Gárdával kapcsolatban. Képviselő asszony, azt tudom mondani, hogy bíznunk kell a rendőrségben. A rendőrség nagyon sok településen határozottan fellép a betiltott szervezet ellen, és teszi a dolgát.
(16.20)
Abban tudunk bízni, hogy mindenki végzi a dolgát.
Az adatbázisokkal kapcsolatban: igen, sok helyen vannak adatbázisok. Megint a megfelelő jogszabályra tudok hivatkozni, és bízni kell abban, hogy a legnagyobb ellenzéki párt és valamennyi párt a választási kampány során betartja a törvényeket.
Tisztelt Képviselő Asszony! Az, hogy egy polgármester mit enged meg magának, egy nagyon érdekes kérdés. Nagy hiba, ha valaki összekeveri a véleménynyilvánítást a fenyegetéssel, és összekeveri a megfélemlítéssel. Ez egy nagyon szomorú dolog. Magyarországon, én azt gondolom, hogy a választópolgárok fognak emlékezni ezekre a dolgokra, fognak emlékezni, amikor a szavazatukat leadják, hogy ki hogyan, mint élt a hatalmával.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem