ELNÖK (dr. Világosi Gábor)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Világosi Gábor)
ELNÖK (dr. Világosi Gábor): Soron következik a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. A törvényt T/9592. számon, az egységes javaslatot pedig T/9592/6. számon kapták kézhez.
Mivel az egységes javaslathoz Keller László módosító javaslatokat nyújtott be, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy a záróvitában a benyújtott javaslatokat, azok jellegére figyelemmel, összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház többsége ezzel a javaslattal egyetért.
Megnyitom tehát a záróvitát a T/9592/8. ajánlás 1. és 2., valamint a T/9592/10. számú ajánlás 1., 2., 3. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel senki nem kíván szólni, ezért a záróvitát lezárom. Megkérdezem az előterjesztőket, kívánnak-e szólni. (Jelzésre:) Ők is jelzik, hogy nem.
Most tehát a módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 1., 2., valamint a második ajánlás 1., 2. és 3. pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 184 igen szavazattal, 162 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most pedig a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9592. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 179 igen szavazattal, 166 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem