MÁDI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Sajnálatos módon ennek a törvénynek a jelentőségét a parlament sokkal kevésbé értékelte, mint ahogy az valójában indokolt. Ez a törvény ugyanis a jövendőre nézve súlyos problémákat, veszélyeket idézhet elő. Felrúgja az eddigi magán-nyugdíjpénztári rendszer konstrukcióját, ahol pénztárak voltak, és a pénztárakban az emberek, akik nagyon sok esetben kötelezően lettek tagok, pénztártagok és tulajdonosok voltak. A tulajdonosokból ügynökké, illetve partnerré válnak, és elveszítik tulajdonosi jogosítványaikat, a civil, nem pénzintézeti hátterű pénztáraknak pedig kötelezően át kell alakulniuk zárt részvénytársasággá. Ezzel szemben az emberek értetlenül állnak, és nincs semmilyen lehetőségük arra, hogy érdekeiket érvényesítsék.
Ez a rendszer nem így indult, és azt gondolom, így alkotmányossági szempontból is rendkívüli módon kifogásolható. Ez az átalakítás érint a jövőben 10 millió embert, 3000 milliárdnyi megtakarítást, miközben megfelelő szakmai egyeztetés nem előzte meg. A törvény teljes mértékben átalakítja az eddigi nonprofit jellegű, az embereknek tulajdonosi jogosítványát is tartalmazó beleszólási lehetőségeit.
Éppen ezért azt gondolom, ennek a súlyos következménynek az ismeretében a Fidesz és az ellenzék nem támogathatja ezt a törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem