RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Pálinkás képviselőtársam egy nagyon fontos részét feszegette e törvénynek. Ugye, azt mondja a benyújtott törvénytervezet, hogy az egészségügyi hozzájárulást a tanuló után az oktatásért felelős miniszter által vezetett minisztérium fizeti meg, a hallgató esetén a felsőoktatási intézmény. Pálinkás képviselőtársam ezt megkérdezte, és szóvá tette, hogy akkor ezt miből is fogja megtenni.
Önmagában ez az egy mondat, amely nem tűnik túlságosan jelentősnek, olyan 10 milliárd forint nagyságrendű költségvetési összeget jelent.
Tisztelt Képviselőtársaim! Miből lesz erre pénz? Ezt az egyetemeknek saját keretükből kell kigazdálkodni? Azt is mondhatnánk ez esetben, hogy akkor ezt a 10 milliárd forintot megvonjuk az egyetemektől. Ez mindenképpen egy jelentős forráskivonást jelent. Úgyhogy nagyon szeretném hallani azt, hogy mi erre a válasz, mit fogunk csinálni, illetve az egyetem miből fogja ezt a pénzt kigazdálkodni, mennyivel fog egyébként visszaesni az egyetem finanszírozottsága ennek köszönhetően.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem