PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Régi meggyőződésem az, hogy a Parlament falai között éjfél után már nem nagyon szabad vitatkozni, mert sokszor az éjfél utáni viták értelmetlen vitába torkollnak. Nagyon kérem Tatai-Tóth András képviselőtársamat, hogy kövesse meg az ellenzéki képviselőket, hiszen valamennyi ellenzéki képviselő - ezért én felelősséget vállalok, aki benn ül a parlamenti patkóban, a kormánypártiakért nem tudok felelősséget vállalni, az ellenzékiek közül bármelyikért felelősséget vállalok - olvasta a benyújtott törvényjavaslatot. Sőt, a páros és a páratlan oldalait is elolvasta, és azt is tapasztalta, hogy a benyújtott törvényjavaslat 50 oldalból áll.
Ha visszaemlékszünk, a kormány programját annak idején elfelejtették önök belapszámozni. A most benyújtott törvényjavaslatnál ez a hiba nem történt meg, ezért a páros és a páratlan oldalakat egymás után olvasva egyszer csak elérkeztünk a törvényjavaslat végéhez. Sőt, azt is elárulom képviselőtársamnak, hogy néhány pillanattal ezelőtt egyik kormánypárti képviselőtársam kérte, hogy szüksége van a törvényjavaslatra, és saját kezűleg nyomtattam ki én magam, tehát még ebben a munkában is segítettem a kormánypárti képviselőket, ha el kívánják olvasni a törvényjavaslatot.
De visszatérve a lényegre, azt szeretném kérni képviselőtársamtól, hogy vonja vissza ezt az állítását. Szabó Zoltán képviselőtársam néhány perccel ezelőtti hozzászólásához annyit szeretnék hozzátenni, hogy én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol álláshirdetésekben bármiféle diszkrimináció meg tud jelenni, és azt én diszkriminációnak tartom, ha bizonyos felsőfokú végzettséggel egy munkahely nem hajlandó alkalmazni. Az másik kérdés, hogy mindannyian tudjuk, hogy minden felsőfokú végzettségnek attól függően, hogy melyik iskolában végezzük, vagy akár középfokú végzettségnek megvan a maga értéke. Azt is tudjuk, hogy már az általános iskolák között is iszonyú verseny van a felvételik tekintetében.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem