DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azért a korrekt vita stílusától távol áll az, hogy az én felszólalásomból arra, ami Babák képviselő úr koncepciójába beleillik, hivatkozik, ami nem illik bele, azt pedig nemes egyszerűséggel hazugságnak nevezi. De korrektséget Babák képviselő úrtól aligha lehet várni.
Ingyendiplomát ígértünk? (Dr. Pósán László: Igen!) Igen, képviselő úr. Mindenkinek? Azt mondtuk, hogy ebben az országban mindenki diplomát fog kapni? Itt, ebben az országban az utcaseprő is diplomával fogja seperni az utcát? Nem, képviselő úr, ezt nem mondtuk, és ilyen elmebetegséget senki nem is várhat el egy társadalomtól, hogy ott mindenkinek diplomája legyen!
A diploma esély a munkához? Attól függ, melyik, képviselő úr! Nem szeretnék hitelrontási pert, ezért nem nevezem meg az intézményt, de ha egy álláshirdetést végigböngész, ki tudja szűrni, hogy melyek azok a felsőoktatási intézmények, amelyek nevesítve vannak az álláshirdetésben, hogy itt szerzett diplomával ne tessék jelentkezni. Ez ad esélyt a munkára?
Képviselő úr, bűn a társadalom ellen, mondta ön, az, hogy 62 ezerről 56 ezerre csökken az államilag finanszírozott hallgatói létszám. (Babák Mihály: Csak kalkuláció!) Képviselő úr, ha egyszer arról van szó, hogy Magyarországon kibocsátunk egy évben ezer-ezerkétszáz jogászt, és ezek tíz százaléka talál most már csak munkát jogi területen, akkor nem volna helyesebb a fölösleges ezer jogász helyett ötszáz genetikust képezni, vagy még informatikust is, vagy még mérnököt is, amiből hiány van, képviselő úr?
(0.10)
Mert most már nemcsak a szakmunkás miatt, most már a mérnök miatt is nem ide jön befektetni a befektető, hanem átmegy a szomszéd országba, ahol még talál mérnököt magának. Tisztelt képviselő úr, mi ebben a bűn a jövő ellen? Az, hogy nem képzünk embereket az állam pénzén? Mert egyébként saját pénzből mindenki annyit és azt tanul, amennyit és amit akar. De hogy az adófizetők pénzéből nem képezünk olyan jogászokat, akik közül minden tizedik fog munkát találni ezen a területen, ezt azért én nem nevezném bűnnek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem