DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szerintem meg az az interpretáció nem tisztességes, amit Pósán képviselő úr itt elővezetett. Én azt gondolom, hogy minden egyetemet egyformán alacsony mértékben egy bizonyos alku alapján finanszírozok, vagy az a megoldás, hogy én választom ki mint minisztérium, némi alku árán, hogy melyeket finanszírozok inkább, melyeket kevésbé. Ennél sokkal tisztességesebb megoldás az, hogy lényegében a hallgatóra bízom, hogy melyik intézmény legyen, és melyik ne legyen finanszírozva. A hallgatóra bízom, aki rendelkezik azokkal az információkkal, rendelkezni fog azokkal az információkkal, amelyek birtokában saját élethelyzete szempontjából felelősen tud erről dönteni.
Én azt gondolom, hogy ez nem gyávaság. Azt gondolom, hogy ez egész egyszerűen a dolgok természetes rendje, hogy nem a miniszter mondja meg, hogy melyik egyetem pusztuljon, hanem a piac mondja meg, a piac értékítélete arról a diplomáról mondja meg, hogy melyik egyetem az, amelyik olyan diplomát bocsát ki, amit a piac, köszöni szépen, nem kér.
Ami azt a kérdést illeti, hogy az kell-e a hallgatónak, hogy állandóan ott legyen az oktató az intézményben, ezt nem mondta senki, képviselő úr, hogy ez kell a hallgatónak. De azért jelentős különbség van aközött, képviselő úr, hogy az oktatónak állandóan ott kell-e lennie az intézményben, vagy hogy az oktató az előadásait is csak úgy tartja meg, hogy elküldi videókazettán, és aztán vagy működik a videó, és akkor le lehet vetíteni, vagy nem működik. Nem ennek a kormánynak a támogatói táborában volt olyan képviselő, aki ezt rendszeresen művelte vidéki egyetemekkel.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem