DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Szabó Képviselő Úr! Az, hogy mely területen hogyan alakul a hallgatói létszám, az, tudja, attól is függ, hogy a hallgatók hová akarnak jelentkezni. És hiába mondja azt egy kormányzat, hogy legyen több genetikus, ha nincs akkora késztetés egy adott korosztályban, hogy többen menjenek genetikusnak. Lehet, hogy sokkal többen akarnak jogászok lenni, még akkor is, ha ön azt mondja, hogy ez esetleg nem szerencsés. Ellenben azon érdemes lenne elgondolkodni, képviselő úr, hogy vajon akkor az állami közigazgatásban nem lenne-e célszerű bevezetni azt, hogy kiterjesszék a jogi képzettséget előfeltételként, mert jó néhány esetben lehet bizony tapasztalni a hétköznapi életben, amikor az ügyintézés során az aktuális jogszabályokat végképp nem ismerő ügyintézőkkel találkozik az átlagpolgár.
Sokkal érdemesebb lenne egy kicsit ebben az irányban gondolkodni, mintsem könnyen és egyszerűen azt kimondani, hogy valamiből túlképzés van. Ráadásul nem is kalkulál azzal, hogy bizonyos területeken milyen gyors fluktuáció lehetséges. A pedagógusi pályát is ide kell egyébként számítani, nagyon gyors a pályaelhagyók aránya is. Azt pedig tisztelettel szeretném emlékezetükbe idézni, hogy jó lenne, ha egy kicsit megfontolnák azt, amit az ellenzék mond. Csak emlékeztetnék arra, hogy volt valamikor életpálya-követés, most ebben a törvényjavaslatban ismét előhozzák, hogy ez milyen fontos lenne. Egyébként éppen az önök kormányzata Magyar Bálint idején ezt szétverte.
Vagy emlékezzünk csak arra, most mondják azt, hogy milyen fontos lenne a felvételihez az emelt szintű érettségi vizsga mint előfeltétel, de akkor, amikor 2005-ben az ellenzék javasolta ezt, lesöpörték az asztalról. Az élet megcáfolja önöket egy sor vonatkozásban. Azt kérem csak, hogy egy kicsit lépjenek hátrébb, vegyenek egy nagy levegőt, kicsit hűtsék le a homlokukat jégkockával, és gondolkozzanak el azon, hogy van-e azért abban némi ráció, amit mondunk, és ne feltétlenül automatikus kekeckedésnek vegyék.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem