BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Földesi képviselőtársam, nem szoktam rohangálni, nekem véleményem van, és azt hiszem, a parlament körülbelül egy éve arról szól, hogy hol lehet visszaseperni, megszorítani az embereken. Most elkövetkezett az egészségügy után a felsőoktatás is. Képviselő úr, nem én mondtam, Szabó képviselő úr mondta, azt mondta, hogy a hallgatói létszám csökkentése, visszaszorítása, intézmények számának csökkenése, azaz hallgatók létszámának csökkenése. Mondott olyasmit is, hogy még emelkedik a költségvetés. Ez nem igaz, aki számolni tud, az nem fogadja el, csak gondoljon az eü-járulékra és sok egyéb másra meg az inflációra meg a PPP-re meg a kollégiumi díjakra, meg majd amit az intézménynek kell fizetnie. Szóval ez az egész egy hazugság.
De itt azt szeretném számon kérni, hogy hölgyek, urak, tényleg meg akarjuk vonni a magyar gyerektől a tanulás lehetőségét? Azt ígértük, hogy egy diplomát ingyen kaphat! Már ez is hazugság? Nekem aztán ne mondja, kedves Szabó képviselőtársam, hogy olyan diplomákat kapnak, amit a piac, köszöni szépen, nem kér! Hát ne mondja már, egy diploma esélyt ad a munkához! Ő se abban dolgozik, Földesi Zoltán sem diplomát szerzett!? Azért gondolják már végig, buta társadalmat akarnak? Magánosítani akarják a főiskolákat, és majd csak a gazdag gyerek tanulhat, mindegy, hogy ostoba vagy nem ostoba? Gondolják már végig! Úgyhogy felháborító ez a törvényjavaslat, kérem, tényleg vonják vissza! Szóval ekkora támadást nem lehet tenni a felsőoktatással szemben, a fiatalokkal szemben, esélyt, lehetőséget vesznek el tőlük. És ez nem demagógia, hölgyek, urak! (Arató Gergely: Nem, nem! - Dr. Szabó Zoltán: Ááá!) Önök pénzt vonnak ki. Önök beszéltek akkor a tudásalapú társadalomról? Demagógia volt, csak választást akarnak nyerni? Elértünk egy pozíciót, tanulhatna Magyarországon mindenki, önök most ezt befékezik. Nézzék, a tandíjjal már pont eleget tettek oda a közepébe, azonkívül a diákkedvezmények csökkentésével, kollégiumi díjak és sok egyéb más költség emelkedésével! Fontolják már meg, ez tényleg merénylet!
Köszönöm, hogy szólhattam. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem