DR. KOVÁCS TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS TAMÁS
DR. KOVÁCS TAMÁS legfőbb ügyész: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet a Fővárosi Bíróság jogerős határozatával június 18-án vette nyilvántartásba. A nyilvántartásba-vétel és a működés között különbséget kell tenni. A nyilvántartásba-vételnek, amint ezt az ügyészi iratvizsgálat is megállapíthatta, törvényes akadálya nem volt. A nyilvántartásba-vételt követően azonban a szervezet működése felett valóban az ügyész gyakorol törvényességi felügyeletet.
Az ügyészséghez az utóbbi napokban érkezett bejelentések a Magyar Gárda Egyesület alapszabálytól eltérő, ebből következően feltehetően törvénysértő tevékenységére utaló adatokat tartalmaznak, és ezek az egyesület működése, törvényessége vizsgálatát valóban indokolják, az egyesület tagjai és szervei ugyanis a működésüket illetően a hatályos alapszabályi rendelkezésekhez kötve vannak. A szervezet a jogerős nyilvántartásba-vételét követően azonban internetes honlapján az alapszabályban foglaltakkal ellentétes, illetve abban nem szabályozott feladatokat is megjelölt, továbbá az internetes honlapon közzétett jelentkezési lapon a tagjelölteknek olyan személyes adatokat kell közölniük, amelyek adatvédelmi szempontból aggályosnak tűnnek. Mindezekre figyelemmel az egyesület működésének törvényessége tárgyában az eljárásra illetékes Fővárosi Főügyészség ügyészi vizsgálatot folytat le.
Tájékoztatásul elmondanám, hogy törvénysértőnek az olyan magatartás, határozat vagy intézkedés tekintendő, amely ellentétben áll az alkotmánnyal, a jogszabályokkal és az alapszabállyal. Amennyiben a Fővárosi Főügyészség vizsgálata ilyen értelemben törvénysértő működést állapít meg, az ügyészség természetesen a törvény által lehetővé, illetve indokolttá írt intézkedéseket meg fogja tenni.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem