DR. KÓKA JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. KÓKA JÁNOS
DR. KÓKA JÁNOS gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A H/4013. és 4014. számú országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalást kér erre a két javaslatra együttesen. Szeretném indokolni azzal, hogy az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakasza, illetve Szekszárd-Bóly közötti szakasza, valamint az M60-as autópálya Bóly-Pécs közötti szakasza az Új Magyarország fejlesztési tervvel összhangban a 2007-13 közötti időszakban megvalósítandó közlekedésfejlesztési projektek indikatív listáján szerepel.
A kivitelezést mindhárom autópálya-szakasz esetében minél előbb szeretnénk megindítani, annak érdekében is, hogy az Európa kulturális fővárosa címet elnyert Pécs 2010-re kedvezőbb közúti közlekedési feltételekkel rendelkezzen. Ahhoz, hogy az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly közötti szakaszának, az M60-as autópálya Bóly-Pécs közötti szakaszának koncesszióba adására vonatkozó közbeszerzési eljárást időben és eredményesen be lehessen fejezni, a most beterjesztett határozati javaslat mielőbbi elfogadása szükséges.
(17.50)
Az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszának koncesszióba adására vonatkozó közbeszerzési eljárás mihamarabbi megindításához és ahhoz, hogy a pályázati kiírást még a jövő hónapban meg tudjuk jelentetni az Európai Unió hivatalos lapjában, ugyancsak fontos a másik határozati javaslat sürgős elfogadása is. Kérem ezért a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/4013. és a H/4014. számon beterjesztett országgyűlési határozati javaslatok sürgős tárgyalását támogatni szíveskedjék.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem