RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnézést, hogy még egyszer szólok, nem akartam szólni már, de Szabó Zoltán olyat állított, ami tényszerűen nem igaz. Az óraszámemelés, ha Szabó Zoltán visszatekint, hatályba lépett. És 2001-ben annyi történt, hogy az első évben, amikor az óraszámemelés megtörtént és hatályba lépett, akkor beszámítottuk azokat a munkákat, amiket egyébként a tanároknak, tanítóknak egyébként is el kellett végezni. Ilyen volt a pedagógiaprogram-készítés, és ilyen volt a minőségbiztosítással kapcsolatos feladatok elismerése. Tehát Szabó képviselő urat nagyon kérem arra, hogy legalább olyanokat ne állítson, ami tényszerűen nem igaz.
Olyannyira hatályban volt, hogy az MSZP teátrálisan kampányolt ellene. Ez volt a választások idején az oktatási kampányuknak az egyik sarokköve, és teátrálisan megígérték, hogy ezt vissza is fogják vonni. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Vissza is vontuk!) Vissza is vonták. Pedig ez az óraszámemelés egyébként arról szólt, hogy a tanárok foglalkoznak 10 százalékkal többet a tanórán felül, még egyszer mondom, a gyerekekkel, tehát a gyerekek tanórán felül pluszszolgáltatásokat kaptak volna; 10 százalékkal nagyobb mértékben foglalkoztak egyénileg tehetséggondozásban, felzárkóztatásban a gyerekekkel, abban az esetben, ha önök ezt így hagyják. Az az igazság, hogy ha a tanárok 10 százalékkal többet foglalkoznak a gyerekekkel, az nem jelentett volna tanári létszámcsökkenést, viszont járt volna az oktatás színvonalának az emelésével.
Most azonban nem erről van szó, nem az oktatás színvonalának az emeléséről van szó, hanem mindössze arról, hogy pénzt akarnak kivonni a rendszerből, ami színvonalcsökkenéssel jár, és még ráadásul ezt nem átallják reformnak is nevezni. Ezért gondoljuk, hogy ezt az egészet vissza kellene vonni. Még egyszer mondom, ahhoz az óraszámemeléshez térjünk vissza, amit a polgári kormány idején mi tettünk, és amit önök nagyon durván támadtak.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem