PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Arató Gergely Államtitkár Úr! Ön néhány perccel ezelőtt azt mondta, méltatlan az, hogy ebben a késő éjszakai órában kerül sor erre a vitára. Én is azt gondolom, hogy méltatlan, hiszen ezt a mostani vitát csak az interneten tudják a pedagógusok nyomon követni. Ez a vita akkor lett volna jó, ha holnap 12, 2 vagy 3 órakor került volna rá sor a tisztelt Ház falai között. Egyébként egyetértek államtitkár úrral, méltatlan a vitához, hogy például az MSZP képviselői nem jelentkeztek be a vitára, és az is méltatlan, hogy, ahogy a jelek mutatják, csak az ellenzéki képviselők kívánnak hozzászólni a mostani vitához.
Államtitkár úrral szemben azt gondolom, hogy egy népi kezdeményezés a demokrácia nagyon fontos eleme, és a magam részéről örülök annak, hogy nem egy politikai erő, hanem egy független szakszervezet össze tudott gyűjteni Magyarországon egy témában több mint 50 ezer érvényes aláírást. Ezért a tisztelt Ház falai között nekünk, képviselőknek ezt a kezdeményezést meg kell vitatni, és minden országgyűlési képviselőnek komolyan kell venni ezt a benyújtott népi kezdeményezést. A Magyar Demokrata Fórum igenis támogatja ennek elfogadását. Almássy Kornél fogja a frakciónk álláspontját ismertetni.
De hogy ehhez a kis vitához még egy kis színest hozzátegyek, nemrégiben egy oktatási fórum után azt hallottam, hogy a legnagyobb kormánypárt egyik képviselője azt mondta, nem érti a problémát, hiszen a pedagógusoknak az egy óra csak 45 percig tart. Hát, tisztelt képviselőtársaim, ha Magyarországon felelős nemzeti kormány lenne, és az ellenzéki oldalon felelős nemzeti képviselők ülnek, míg a kormányoldalon nem ezt látom, akkor egy oktatási fórumon ilyen hozzászólás nem tudna elhangzani.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem