FÖLDESI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kértem volna szót, ha az előttem megnyilatkozó ellenzéki képviselőtársaim és részben bizottsági tagtársaim nem azt a hangütést használták volna, amit. De szeretném előrebocsátani, hogy teljesen megértem önöket. Ez egy politikai természetű vita, amelyben egy népi kezdeményezés melletti érvelésről van szó.
Azért bátorkodtam felállni, és szeretném elmondani ebben a másfél percben, ami még a rendelkezésemre áll, hogy amikor valamiről lehántjuk a politikai mázt meg a választóinknak való megfelelést, akkor egészen normálisan is együtt lehet működni. A Pósán képviselő úr előtt ülő - már nyilván haza távozott - Babák Mihály képviselő úr nekem polgármesterem Szarvason, ahol élek. Én vagyok az oktatási bizottság elnöke abban a testületben, amelyet ő vezet. Egy hang nélkül, egy sztrájk nélkül négy pedagógus-álláshely megszüntetésével Babák Mihály vezérletével, az én szakmai támogatásommal és szavazatommal - mint bizottsági elnök és bizottság - összevontunk az idén szakközépiskolát és gimnáziumot, egy általános iskolát, amely óvoda is és egy szakképző intézményt. Közel kétezer gyerek jár ide, több mint kétszáz oktatója, tanára, tanítója, óvónője van ennek az intézménynek. Négy pedagógus álláshelybe került a dolog, és kilenc technikai dolgozó munkahelye szűnt meg, mert a konyhát átcsoportosítottuk egy más városi élelmezési egységhez.
(19.50)
Otthon teljesen másra jár az agya egy fideszes polgármesternek, aki otthon kormányoz, költséghatékonyságot elemez. Persze, pontosan tudjuk, hogy vegyes finanszírozás van az oktatásban, de otthon ezt pontosan meg tudtuk érteni: ennyi álláshelybe került a dolog, és egy szem vitánk ezeken a folyamatokon nincs. Csak úgy pluszként szerettem volna elmondani ahhoz a politikai tartalomhoz és részben szakmai vitához, ami itt zajlik.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem