DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Pósán képviselő úr ismét elmondta, hogy milyen tömérdek pénzt vonunk ki a közoktatásból. Tisztelt képviselő úr, nézzük még egyszer! A pedagógusok kötelező óraszámának megemelése évi 34 milliárd forintos megtakarítást jelentett a rendszerben. Ehhez képest a 2007-2008-as tanévnek erre az évre eső részében 8 milliárd, a jövő évre eső részében 23 milliárd forintot von ki a költségvetés ebből a rendszerből. Ez összesen 31 milliárd, 3 milliárddal kevesebb, mint az óraszámemelés következtében megvalósuló megtakarítás. Tehát azt a trükköt ne játsszuk el, hogy ugyanazt kétszer elszámoljuk, egyszer pedagógusóraszám-emelésként, egyszer pedig a rendszerből való horribilis forráskivonásként!
Sokkal figyelemre méltóbb az, amit Hoffmann Rózsa képviselő asszony mondott. Azt gondolom, tényleg van mód arra, hogy legalábbis közelítsük az álláspontokat. Képviselő asszony példálózott ezzel a fizikaórával, ahol három órájába telt a tanárnak… - én ezt elfogadom. Nem volna ésszerűbb, ha egy fizikatanár szakos hallgatót fizetnénk meg minimálbéren azért, hogy tanulmányai mellett, gyakorlatszerzésként is, pénzkereseti lehetőségként is csinálja ezt az adott iskolában a fizikatanár mellett, és a fizikatanár, akinek egyébként a fizetése is magasabb, meg a pedagógiai tapasztalata is lényegesen több, a felszabaduló idejét a gyerekekkel tölthesse? Ez például egy értelmes kompromisszum, ebbe az irányba például el lehetne menni. És száz ilyet lehetne még mondani. Csak tényleg azt gondolom, ha ez a “kivonják a pénzt, tönkreteszik az oktatást, nemzethalál, fogaknak csikorgatása” folyik, ha ezekben a kategóriákban próbálunk vitatkozni így este kilenc óra után, annak nem sok értelme van.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem