DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Révész Képviselő Úr! Ha én azt mondom a pedagógusnak, hogy 2001-től megemelem kettővel az óráidat, de az első évben, vagyis 2002 szeptemberéig az óraszámemelésbe betudom azt, amit egyébként is el kell végezned, akkor ugye az óraszám-emelkedés de facto 2002 szeptemberében lép életbe. (Révész Máriusz közbeszól.)
Jogi értelemben persze életbe lépett már korábban is, de a pedagógusoknak 2002 szeptemberétől jelentett volna a már elrendelthez képest többletterhet, hiszen az első évben betudták azokat a már korábban elrendelt tennivalókat, amelyeket a kerettantervek meg az ördög tudja, micsoda körül el kellett végezni.
Azt mondja Pósán képviselő úr, hogy én nem veszem figyelembe azt, hogy a pedagógusnak fel kell készülnie az órára, hogy dolgozatot kell javítani és így tovább, és így tovább. Képviselő úr, ha én ezt nem venném figyelembe, akkor azt mondanám, hogy a pedagógusok kötelező óraszámát 52-re kell emelni, mert 52 tanóra jelent 39 fizikai órát, vagyis a heti 40 órás munkaidő így volna kitöltve csak tanórai elfoglaltsággal.
Nem mondok ilyen ostobaságot természetesen, csak Pettkó képviselő úrnak abba a szórakoztató időmérlegébe, amibe azt is belevette, hogy a pedagógusnak újságot kell olvasnia annak érdekében, hogy kellően tájékozott legyen a napi eseményekben, ebbe belekötöttem, ha úgy tetszik, és azt mondtam, hogy azért mindent már ne próbáljunk, mint a tökös-mákos rétesbe, ebbe is belerakni.
Tisztelt Képviselő Urak! Az pedig, hogy méltatlan a mai időpont ennek tárgyalására - önöknek igazuk van. Holnap tévéidőben az adótörvényeket tárgyaljuk. Bizonyára azokat kellett volna ilyen késő éjszaka tárgyalni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem