DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Nekem kiváló az idegállapotom, és azt hiszem, nem is beszéltem csúnyán. Szerintem, ha egy olyan elképzelést, amit Révész képviselő úr nekünk tulajdonított, hogy tudniillik az reform, hogy kettővel megemeljük az óraszámokat, valaki bornírt hülyeségnek nevez, szerintem ezzel még jelentősen aláminősítette ezt az elképzelést. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.)
Mindazonáltal az a helyzet, hogy Révész képviselő úrnak föl kell hívjam a figyelmét, hogy igen, most az óraszámokat emeltük fel, de sajnos 2000-2001-ben is az óraszámokat emeltük föl. A tanórán kívüli foglalkozás éppolyan része a közoktatási törvény által kötelezően előírt szolgáltatásoknak az iskolában, mint a tanórai foglalkozás. Például tanórán kívüli foglalkozás terhére lehet a nyelvórákat csoportbontásban megtartani. Akkor most mondjuk azt, hogy a nyelvtanár, amikor csoportbontásban tanít, az másmilyen, mint amikor nem csoportbontásban tanít? Képviselő úr, mind a ketten tudunk valami keveset erről az oktatásról, nem kellene egymást ostobának nézni.
Ami pedig Pettkó képviselő úrnak az imént említett óramérlegét illeti: ha én jól számoltam össze, akkor a pedagógusok kötelező óraszámán felül heti 45 órát számolt össze. Ez azt jelenti, hogy a pedagógusokat minden óra megtartása alól mentesíteni kellene, mert már így is 5 órával többet dolgoznak, ha egyáltalán nem tartanak órát, akkor is 5 órával többet dolgoznak, mint amennyi a kötelező magyar munkaidő. De azért Pettkó képviselő úrnak azt ajánlanám, hogy próbálja meg egy multinacionális fejlesztővállalat igazgatóságát elszórakoztatni azzal az ötlettel, hogy a munkaidőbe beleszámolja azt, hogy mondjuk, szakkönyvet vagy szakfolyóiratot olvas. (Pettkó András közbeszól.)
Tisztelt Képviselő Úr! Ha ezt ön el tudja adni a Nokiánál, akkor gratulálok önnek. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem