BÓKAY ENDRE

Teljes szövegű keresés

BÓKAY ENDRE
BÓKAY ENDRE (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Többször felmerült kérdésként, hogy mi a reform, de az előző kétpercesben erre nem tudtam reagálni. Szabó Zoltán képviselőtársam nagyon logikusan levezette a finanszírozásnak egyfajta szükségszerűségét. A reform, amiről viszonylag régóta beszélünk, egyrészt benne van a különböző uniós pályázati lehetőségekben. Mondhatjuk például azt, hogy egy-egy iskola infrastruktúrájának a felújítása. A magam részéről ezt igazából nem tartom reformnak. Azt, hogy felújítanak és korszerűsítenek egy iskolaépületet, teljesen normálisnak tartom, hiszen ez szolgálja a gyerekeket. Azt, hogy digitális táblát helyeznek el, szintén nem tartom a reform részének. Ez csak egy olyan eszköz, ami, ha nem töltődik meg tartalommal, akkor semmit nem jelent.
A magam részéről reformnak igazából azokat a pedagógiai programokat tartom, amiket kényszerűen hozzáragasztanak a különböző regionális és szakági operatív programok keretében. És innen kezdődhet az iskolák megújítása, hiszen abban a pillanatban, hogy felújítanak egy iskolaépületet, beszereznek egy digitális táblát, és meghatározzák, hogy azt az iskolaépületet lehet felújítani, hogy később ne kerüljön sor a bezárására, amelyik rendelkezik egy úgynevezett közoktatási koncepcióval, amelynek keretében azzal is kell számolni, hogy a közeljövőben hány gyerek fog oda járni, hány gyerek született a környéken, milyen potenciális ellátottságot kell ennek a központnak vállalnia öt-hat-tíz év múlva, és csak azt lehet fejleszteni. Én ezt tartom igazán reformnak, és a magam részéről ezt járható útnak is tartom.
Végezetül még annyit: a képviselő asszony azt mondta, hogy gyerekekről van szó, emberekről van szó, és ezek a változások bizony megviselik őket. A magam részéről ezzel teljesen egyetértek. Éppen ezért kell hosszú távú tervek alapján dolgozni, hogy azok, akiket ön is említett, a hetedikes gyerekek, személyiségükben ne sérüljenek, hanem minél kisebb, minél óvatosabb és az egyénre minél jobban rászabott változásokon vigyük őket keresztül. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem