PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Tisztelt Gusztos Péter Képviselőtársam! Azt gondolom, valós problémáról beszélünk. Ha a képviselő úr megnézi a jogszabályokat, akkor azt el tudja olvasni, hogy Magyarországon az ügyészség és saját maguk tudják megszüntetni… (Dr. Hankó Faragó Miklós közbeszólására:) Igen, tehát saját maguk, van egy közgyűlés, és akkor elindul egy folyamat.
Azt is tudjuk, hogy nagyon sok civil egyesület és alapítvány nem működik. Azt gondolom, amikor olyan törvényjavaslatot tárgyalunk, hogy ki akarjuk szűrni mindenféle szempontból az esetleges visszaéléseket, akkor ebben a tekintetben is azt a lépést meg kell tenni, hogy azok a civil szervezetek és alapítványok, amelyek nem működnek, azok a civil szervezetek és alapítványok, amelyek nem adnak be, mondjuk, az APEH-hoz - ahogy a képviselő úr is mondta - papírt, és egyéb kötelezettségeiknek nem tesznek eleget, nincs is már folyószámlájuk évek óta, és ezer más problémával küszködnek, de van egy csomó olyan ember, aki már ebben nem akar és nem is tud részt venni, akkor, ha a bíróságokhoz mindenkinek be kellene adni, ez az én konkrét javaslatom, a legfőbb döntéshozó szerve részéről - kinek milyen van, kinek közgyűlés, kinek a taggyűlés, az egyesülési jogról szóló törvény ezt mindenkinek a szabad rendelkezésére biztosítja, erre egy éve lenne, tehát a következő év, 2009. január 1-jéig - egy ilyen közgyűlési papírt, aki ezt nem teszi meg, azt automatikusan meg lehetne szüntetni. Ezt én olyan fontos dolognak tartom, hogy egy rendteremtés ezen a vonalon el tudna indulni.
Abban kompromisszumkész vagyok az MDF részéről, hogy ez egy év legyen vagy hány hónap vagy mennyi idő legyen, ezért nem nyújtottuk be ezt a javaslatot. Az ötpárti egyeztetések során, azt gondolom, ki fogjuk találni azt a lehető legjobb módszert, amivel ez az elv érvényesíthető lenne.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem